Vedonlyöntikohteita talviurheilussa

Urheilu ja vedonlyönti kuuluvat tiiviisti yhteen, ja suomalaisille tämä on ollut mahdollista aina siitä lähtien kun Veikkaus mahdollisti tämän, siis jo ennen Internetin ihmeellistä tarjontaa. Nykyään on mahdollista lyödä vetoa lähes kaikista talviurheilulajeista lukuisilla eri internetsivustoilla Veikkauksen lisäksi.

Pelimuotojakin on nykyisin monenlaisia. Uusimamassa live-vedonlyönnissä voi jopa asettaa panoksia kesken pelin, ja lyödä vetoa joko lopputuloksesta tai jostain pelin osan tuloksesta. Ja vetoa lyödä voi vaikka itse urheilutapahtumassa yhtä hyvin kuin kotisohvalta käsin.

Jääkiekko

Vednlyöntikohteena jääkiekko lienee kaikista laajin laji, siinä voi lyödä vetoa oman suosikkinsa – tai vain voittajan – puolesta sekä maajoukkue- että sarjapelien puolella. Suosituimpia vedonlyöntikohteita jääkiekossa lienevät NHL, Suomen Liiga, KHL sekä Suomen maajoukkueen pelit.

Alppihiihto

Alppilajeja on lukuisia, ja myös vedonlyöntikohteita riittää. Lajeina on mm. syöksylasku, suurpujottelu ja pujottettelu. Ja suomalaismenestystäkin on arvokisoissa tullut. Kuitenkin on ehkä hyvä tehdä jonkinlaista taustatutkimusta lajin monipuolisuuden vuoksi ennen kuin sijoittaa ainakaan suurempia panoksia summamutikassa johonkin kilpailijaan. Pohjoismaiset vedonlyöntitoimijat kuten Unibet-vedonlyönti ovat panostaneet nimenomaan näihin pohjoisiin urheilulajeihin, ja esimerkiksi brittiläiset vedonlyöntisivustot panostavat näihin lajeihin huomattavasti vähemmän.

Ampumahiihto

Suomalaista menestystä ampumahiihdossa on tullut etenkin lajin naisurheilijoiden puolelta, mutta laji on ennenkaikkea norjalaisten ja saksalaisten ampumahiihtäjien hallussa. Laji on vedonlyönnin osalta melko simppeli, sillä siinä on aina sama peruskaava hiihdon ja ampumisen myötä, ja lajin arvokisoissa menestyneet urheilijat ovat usein vuodesta toiseen mukana kisoissa.

Freestyle

Freestyle on monimutkainen laji pistelaskuineen, ja siinä vedonlyöntiä harrastavan tulee olla perehtynyt lajin arvosteluperusteisiin ainakin jonkin verran jos ei halua mennä villillä arvauksella vain lyömään vetoa. Tuomaripisteillä on freestylessä ratkaiseva merkitys ja lajin nuoruuden vuoksi siinä vaihtelee vuosittain menestyneiden laskijoiden nimet melkoisesti, eli vakiintuneita tasaisen suorituksen konkareita ei vielä pahemmin ole.

Kumparelasku

Kumparelasku on myös lajina nuori, mutta siinä on suomalaisille tullut mukavasti menestystä maailmalla arvokisoissa. Ja lupaavia nuoria laskijoita tulee lisää. Kumparelaskussa voi tilastoista saada apuja vedonlyöntikohteisiin, ja sen pisteytys on aavistuksen helpompaa kuin freestylen tuomaripeli.

Maastohiihto

Perinteinen suomalainen laji, jossa olemme maailman huipulla tilastollisesti ja jossa usein samat nimet pyörivät voittajina vuodesta toiseen, tietysti uuttakin verta aina joukkoon vuosittain tulee. Suomalaisille ehkäpä yksi helpoimpia vedonlyöntikohteita, sillä laji on meillä talviurheilulajeista seuratuimpia, ja siinä tulosten määräytyminen on erittäin selkeää koska kyseessä on nimenomaan nopeuskilpailu eri pituisilla matkoilla tai sprintissä. Tosin esimerkiksi Veikkauksen sivustoilla on maastohiihdon vedonlyönti melko tylsää, mutta myös muita vedonlyöntisivustoja kannattaa käydä tutkailemassa josko niistä löytyisi enemmän vaihtoehtoja tähän kansallislajiimme. Maastohiihtokilpailuja muuten käydään Suomessakin lukuisia – myös arvokisoja – aina lokakuulta huhtikuulle saakka. Mikäs sen mahtavampaa kuin laittaa pieni vedonlyönti päälle ja lähteä seuraamaan suosikkinsa suoritusta paikan päälle, sillä suomalaisia huippunimiä on tulevallakin kaudella kilpailemassa useampia.

Mäkihyppy

Mäkihyppyyn voisi sanoa paljolti samaa kuin maastohiihdosta, eli rakas kansallislajimme, jossa Suomen menestys maailmalla arvokisoissa on ollut ennenkuulumattoman upeaa vuosien varrella, ja olemme edelleenkin maailman huippumaita tilastoissa mäkihypyssä. Tällä hetkellä ei meillä ole lajissa legendaarisille mäkihyppääjillemme vertaa vetäviä nimiä aktiivisesti kilpailemassa, mutta hyviä nimiä kuitenkin ja jännitystä riittää varmasti jokaiseen kisaan myös kotimaisen menestyksen puolesta. Mäkihypyn vedonlyönti on tänä päivänä astetta haastavampaa sillä selkeitä ylivoimaisia voittajanimiä ei nyt lajissa ole, mutta sepä tuokin siihen mukavaa pientä jännitystä ja vaikuttaa kertoimiin mukavasti. Myös mäkihypyssä järjestetään Suomessa useita kisoja vuodessa, joten sitäkin on helppo lähteä seuraamaan vaikka paikan päälle samalla kuin pieni lisäjännitys tulee vedonlyönnin tiimoilta.

Yhdistetty

Lajina yhdistetty yhdistää nuo kaksi rakkainta lajiamme maastohiihdon ja mäkihypyn, ja suomalaiset urheilijat ovat lajissa olleet tietysti vahvoilla koska olemme sekä maastohiihdon että mäkihypyn huippumaita tilastoissa. Viime vuosina on jopa korostunut menestys juuri yhdistetyssä kun selkeitä huippunimiä ei kummassakaan lajissa tällä hetkellä kovin montaa ole, mutta tasaisesti vahvoja suorituksia tekeviä urheilijoita kyllä. Vedonlyöntikohteena se on kyllä mainio kohde.

Talviurheilu ei tosin ole ainoa suomalaisia kiinnostava vedonlyöntikohde, vaikka pohjolan asukkaat siitä tietävät asian jos toisenkin. Muista urheilulajeista voidaan mainita vaikkapa jalkapallon em kisat vedonlyönti, joka kiinnostaa varmasti vielä enemmän, kun Huuhkajat astuvat ensimmäistä kertaa em-kisoihin edustamaan yleensä talviurheilusta tunnettua Suomea.