Turvallista ja mukavaa moottorikelkkailua

Moottorikelkkailu on hieno ja jännittävä harrastus, jossa ollaan luonnon olosuhteissa. Monet kelkkailijat harrastavat myös muuta liikuntaa, kuten pyöräilyä, juoksua ja palloilulajeja, pysyäkseen kunnossa. Jalkapalloa voi seurata suoratoistona jalkapallo live streaming vaikkapa Unibet TV:n avulla, jolloin voi lyödä vetoa oman suosikkijoukkueensa puolesta.

Moottorikelkkailussa turvallisuus on aina kaiken a ja o. Kelkkailu on mukava ajokokemus itselle tai voit jakaa kelkkailun hauskuuden muiden kanssa osallistumalla vaikkapa mukavalle moottorikelkkasafarille. Kelkalla on hieno kiitää pitkin Pohjolan valkeita hankia, mutta minkälaisia varusteita ajon yhteydessä pitäisi käyttää? Katsotaanpa hieman lähemmin.

Varusteiden pitää olla ensiluokkaiset

Oikeiden ajovarusteiden käyttö lisää paitsi ajamisen mukavuutta myös turvallisuutta. Hyvien asianmukaisten varusteiden käytön sanotaan olevan noin puolet kelkkailun tuomista kokemuksista.

Kerrospukeutuminen luovuttaa lämpöä, joten sitä suositellaan yleisesti kelkkailemaan lähtiessä. Merinovillaiset- ja tekniset kerrastot siirtävät kosteutta eteenpäin, eli iholta pois muihin vaatekerroksineen. Ihon kuorikerroksen vedenpitävyyden vaatimukset ovat kelkkailussa erittäin tärkeitä asioita.

Kypärä on edullinen henkivakuutus

Kypärä on tärkeä ja edullinen henkivakuutus. Kelkkailussa reitiltä suistumisia, kaatumisia ja erilaisia törmäyksiä sattuu jonkin verran. Erityisesti moottorikelkkasafareilla turvallisuuteen panostetaan jatkuvasti muun muassa erilaisten koulutusten avulla. Turvallisuudesta ei tingitä milloinkaan, sillä kysymyksessä on sekä asiakkaiden turvallisuus että koko lajin maine.

Alan harrastajien ehdoton mielipide on, että kypärän on istuttava päähän täydellisesti ennen sen lopullista hankintaa. Kypäriä on tarjolla monia erilaisia malleja, joista umpikypärä on yleisesti se turvallisin, mukavin ja vaivattomin vaihtoehto. Kelkkailijan on hyvä muistaa myös, että kypärän suojaamiseen tarkoitetut ominaisuudet voivat heiketä nopeasti, joten kypärää ei kannata milloinkaan ostaa käytettynä. Oikean vaatevalinnan lisäksi myös näkyvyys on tärkeää. Pohjoisen maastoissa lämpötilaerot voivat tuoda ajolasien pinnalle jääriitteen, jolloin alijäähtynyt tihku puolestaan heikentää näkyvyyttä. Ajolaseissa uutta ovat esimerkiksi sähkölämmitteiset lasit, joiden lisäksi on saatavilla lämmitettäviä, erityisesti crossikypäriin tarkoitettuja ajolaseja.

Käytä niskatukea ja suojapanssaria

Kelkkailussa erilaiset suojapanssarit ja niskatuet ovat viime vuosina yleistyneet. Suojapanssarin voi pukea paidan tavoin päälle, jolloin se tuntuu menossa mukavalta. Ajovarusteita on tarjolla sekä kivijalkamyymälöissä että verkossa, joten hankinta on helppoa. Ostoksille mukaan voi ottaa ajokaverin tai luottaa asiantuntevan myyjän apuun.